Medewerker gebaat bij ontwikkelingsmogelijkheden

Ook de komende jaren zal door verdere economische groei de nu al krappe arbeidsmarkt verder krimpen, meldt PWnet.nl. In een jaar tijd is bij één op de vijf bedrijven een personeelstekort ontstaan: een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. De klantcontactbranche staat te springen om goede mensen, maar hoe vind je ze? En als je ze eenmaal gevonden hebt: hoe kunnen ze snel en effectief aan het werk?

Het is in deze situatie zaak om niet alleen nieuwe gekwalificeerde medewerkers te vinden, maar ook om bestaande medewerkers te behouden. Onderzoeksbureau Flycatcher toonde onlangs aan dat medewerkers gebaat zijn bij (concrete) loopbaanperspectieven en ontwikkelingsmogelijkheden – zeker naarmate ze langer in dienst zijn. Flycatcher laat zien dat medewerkers gedurende hun loopbaan een aantal fases doorlopen. Waar in de eerste fase alles nieuw is en medewerkers enthousiast naar hun werk gaan, kan in de volgende fase het werkplezier en de betrokkenheid afnemen. Werknemers ervaren mogelijk weinig uitdaging en zijn minder tevreden over de communicatie binnen de organisatie. Het aanbieden van mogelijkheden tot opleiding zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid en betekent ook dat de vertrekintentie van de medewerker afneemt.

Start up

Customer Service Academy biedt diverse opleidingsmogelijkheden: voor de onboarding van nieuwe medewerkers, maar ook om in de verschillende ontwikkelingsbehoeften van bestaande medewerkers tegemoet te komen.

Ter illustratie: Start up is een stap in ons opleidingstraject die ervoor zorgt dat uw nieuwe medewerkers met een effectieve en efficiënte ingangstraining snel goed beslagen ten ijs komen. Start up is bovendien volledig op maat te maken om aan de specifieke behoeften van uw organisatie te kunnen voldoen. Een klassikaal trainingsprogramma brengen wij terug van 80 uur naar 35 – 45 uur. Met tussentijdse toetsen wordt de voortgang meetbaar, kunnen de medewerkers gerichter worden bijgestuurd en is er minder na-coaching nodig. Dat scheelt u veel tijd en geld.

Lees hier meer over Start up

Geplaatst in Nieuws.